Porto Côvo is nog steeds een vriendelijk vissersdorpje


Porto Côvo
Porto Côvo is nog steeds een vriendelijk vissersdorpje met kleine witte huisjes dat door de Marquês de Pombal, na de aardbeving van 1755, is herbouwd.

De mooie halvemaanvormige verborgen stranden die zich langs de kust bevinden zijn een bezoek waard. In de zomer komen veel bezoekers hier om energie op te doen in deze rustige en vreedzame streek waar de tijd stil lijkt te staan.

Op ongeveer 250 meter afstand van het plein van Porto Côvo kan men het verlaten eiland Ilha do Pessegueiro waarnemen, een inspiratiebron voor veel dichters. Hier heeft men resten aangetroffen van een Carthaagse nederzetting gedurende de 3de eeuw voor Christus en van een Romeinse nederzetting, waaronder reservoirs voor het zouten van vis, maar de legendes en de verbeelding spreken ook van piraten die gedurende een aantal eeuwen het eiland als schuilplaats gebruikten.

Heden kan men nog een 17de eeuws fort zien, wat samen met een ander fort in Porto Côvo, dit deel van de kust verdedigden. De meer avontuurlijk ingestelde reiziger kan ook het eiland bezoeken maar wees voorzichtig want er zijn geen georganiseerde excursies. 

 

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s