Bezoek aan Aveiro


Bezoek aan Aveiro

Bij een bezoek aan Aveiro ontdekt men een landschap dat gedomineerd wordt door water.

Aveiro is gelegen aan zee en aan de ria en wordt doorkruist door kanalen waarop de moliceiro-boten rondvaren. Deze slanke, kleurrijke boten die vroeger dienden om algen en zeewier uit de Ria te halen, worden nu gebruikt voor toeristische boottochten. U kunt de stad ook moeiteloos te voet bezoeken want alles is vlak. Wie van fietsen houdt, kan gebruik maken van de ”bugas” –fietsen die door de gemeente Aveiro gratis ter beschikking worden gesteld.

Aveiro beschikt over een aantal gebouwen in Art Nouveau die u zeker niet mag missen. De meeste bevinden zich langs het hoofdkanaal, maar er zijn ook enkele huizen buiten de traditionele routes of zelfs buiten de stad. De ligging van de gebouwen kunt u terugvinden in de gids die te verkrijgen is bij de toeristische dienst. U kunt meer te weten komen over deze stijl in het Museum dat aan dit thema is gewijd.

Een andere plaats die u niet mag missen is het Museu de Aveiro, dat is ondergebracht in het klooster Convento de Jesus. Hier kunt u het mausoleum van prinses Infanta Joana en het vergulde houtsnijwerk (talha dourada) binnen in de kerk bewonderen. Het vergulde houtsnijwerk is ook overvloedig aanwezig in het interieur van de Capela do Senhor das Barrocas en iets minder uitbundig in de kerk Igreja da Misericórdia, waarvan het maniëristische portaal in het oog springt. Wie houdt van hedendaagse Portugese architectuur mag zeker de gebouwen van de universiteit niet missen.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s