Aljezur is een klein stadje aan de Costa Vicentina


Welcome to Aljezur – Costa Vicentina – Algarve
Enjoy Portugal
Cottages and Manor Houses
Book your holidays with http://www.enjoyportugal.eu

Aljezur
Begrensd door de zee en het gebergte, weerspiegelt de gemeente Aljezur in haar landschap deze twee invloeden. De kustlijn wordt gekenmerkt door hoge kliffen waar zand en duinen vrij spel hebben, terwijl het binnenland een opeenvolging is van horizonten met vegetatie. Tussen deze twee uitersten liggen dalen en vruchtbare heidegronden die traditiegetrouw verbouwd worden. De gemeente ontdekken is een gelegenheid om rust te hervinden en stilte te ontmoeten, onderbroken door de zang van vogels of door het ritmische slaan van de golven op de rotsen.

Aljezur is een klein stadje aan de Costa Vicentina met huizen met landelijke architectonische kenmerken die karakteristiek zijn voor de Algarve, waar platibandas (randen beschilderd met geometrische motieven) en raamopeningen de witte gevels verfraaien.

Op de top van heuvel herinneren de kasteelmuren aan zijn historisch verleden en staan symbool voor de oorlogen tussen de Moren en de Christenen. Op de heuvelrug, als een waterval, stroomt de witte huizenzee richting de rivier. Daar bereikt het de laagvlakte, waar dit eeuwenoude stadje zijn uitbreiding en toekomst wist te vinden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s