Het gebergte Serra do Buçaco heeft een groot en majestueus bos


Buçaco
Het gebergte Serra do Buçaco heeft een groot en majestueus bos, dat veel weg heeft van een botanische tuin. Hier kunnen circa 700 inheemse en exotische soorten gevonden worden, die beschermd worden bij pauselijk decreet uit de 17e eeuw, waarbij degenen die het bos zouden vernielen geëxcommuniceerd zouden worden. Onder de vele soorten zijn bijzonder de Abeto do Cáucaso (Nordmannboom), de inheemse ceder ?Cedro do Buçaco? of de Sequóia Sempre Verde (kustmammoetboom , die wel 100 meter hoog kan worden).

In de 16e eeuw vond de vicaris-generaal van de Ongeschoeide Karmelieten, dat dit de ideale plaats was om een kapel te bouwen voor de broeders, om in nauw contact met de natuur te kunnen bidden. Aldus werd hier een bescheiden klooster gebouwd en verschillende kapellen verdeeld over het bos, die in combinatie met de vele meren en kruisbeelden voor een magische sfeer zorgen. De ongekende schoonheid van het gebergte is voornamelijk te zien in de dalen Vale dos Fetos en Fonte Fria, die vanaf de belvedère Miradouro da Cruz Alta kunnen worden gezien.

Van het originele klooster kunnen tegenwoordig alleen de kloostergangen, de kapel en enkele cellen bezocht worden, omdat een deel ervan in 19e eeuw moest wijken voor een paleis in neo-manuelijnse stijl, dat vandaag de dag een luxe hotel is.

In de 19e eeuw was het gebergte Serra do Buçaco het toneel van de overwinning van de Portugezen op de troepen van Napoleon, een feit dat wordt herdacht in de vorm van een obelisk en in het militair museum (Museu Militar), en dat jaarlijks op 27 september wordt gevierd. 

 

 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s